Mainos

Itävaltaa uhkaa hallituskriisi

Itävallan äärioikeistolaisen Vapauspuolueen (FPÖ) ministerit uhkaavat erota hallituksesta. Eroajien joukossa olisivat myös puolueen puheenjohtaja, varakansleri Susanne Riess-Passer ja valtiovarainministeri Karl-Heinz Grasser.

Erouhkauksen syynä on puolueen sisäinen riita. Puolueoppositio vaatii verotusta koskevan erityispuoluekokouksen pitämistä lokakuun 13. päivänä. FPÖ piti viime yönä koko yön kestäneen kriisikokouksen, jonka jälkeen varakansleri ilmoitti erouhkauksesta. Ministerit uhkaavat erota hallituksesta ja puoluetehtävistä, jos puoluekokousvalmistelut jatkuvat.

Riess-Passer sanoi varhain aamulla, että konflikti voidaan vielä välttää. Hän vaatii, että puoluekokousta ajavat entisen puoluejohtajan Jörg Haiderin kannattajat vetävät tukensa pois puoluekokousaloitteelta. Puoluekokouksen tarkoituksena olisi antaa tuki Haiderin ajamille veronkevennyksille vuonna 2003.

Vapauspuolueen ministerien joukkoero uhkaa syöstä Itävallan hallituskriisiin ja asettaa Kansanpuolueen ja Vapauspuolueen hallituskoalition jatkamisen kyseenalaiseksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.