Mainos

Itävalta päättää itse Nato-kannastaan

Itävallan liittokansleri Viktor Klima pyrki tänään hälventämään Venäjän huolia Euroopan uudesta jakautumisesta. Klima tähdensi, että Itävalta päättää itsenäisesti, liittyykö se Natoon vaiko ei.

Klima tapasi tänään Moskovassa presidentti Boris Jeltsinin. Itävallan liittokansleri sanoi havainneensa huolestuneisuutta siitä, että hänen maansa mahdollinen liittyminen Natoon voisi luoda uusia jakolinjoja Eurooppaan.
-Itävalta, joka kunnioittaa naapureidensa näkemyksiä, tekee oman päätöksensä itsenäisesti, sanoi Klima tiedotusvälineille tapaamisen jälkeen. Hän tähdensi, ettei Itävalta halua uusia jakolinjoja Eurooppaan.

Jeltsin otti Kliman lämpimästi vastaan.
-Te olette puolueeton valtio, ja kun on kyse Natosta, se ilahduttaa meitä, Jeltsin sanoi. Jeltsin on toistuvasti varoittanut, että Naton laajentuminen voisi saada aikaan uuden, kylmän sodan tapaisen Euroopan jaon.

Itävalta aikoo ottaa Euroopan unionin suhteet Venäjään asialistan kärkeen EU-puheenjohtajakaudellaan vuoden 1998 loppupuolella. Klima kertoi suunnitelmasta eilen, jolloin hän tapasi Venäjän liike-elämän edustajia ja keskusteli pääministeri Viktor Tshernomyrdinin kanssa.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.