Mainos

Itävalta on uusi EU-puheenjohtaja

Itävallan jälkeen puikkoihin astuu heinäkuun alussa Suomi. Vuoden 2006 painopisteitä on unionin kovaonnisen perustuslain tulevaisuus.

Itävällan puoli vuotta kestävä EU:n puheenjohtajuukausi alkaa tänään. Kauden tavoitteena on muun muassa luoda työpaikkoja ja vahvistaa talouskasvua sekä vahvistaa Euroopan unionin roolia kansainvälisessä toiminnassa.

Itävallan jälkeen heinäkuun 1. päivänä puheenjohtajuus siirtyy jo toistamiseen Suomelle.

Itävallan ja Suomen yhteisinä painopisteinä vuodelle 2006 tulevat olemaan ennen kaikkea keskustelu itse unionin ja Euroopan perustuslain tulevaisuudesta sekä EU:n ja Venäjän välisen yhteistyön kehittäminen.

EU:n 25 jäsenmaan on tarkoitus keskustella perustuslain kohtalosta ensi kesäkuun huippukokouksessa. Toistaiseksi kukaan ei ole keksinyt tapaa saada sopimus herätettyä uudelleen henkiin.

Turkin jäsenyysneuvottelut jatkuvat maan EU-jäsenyyteen nihkeästi suhtautuneen Itävallan johdolla. Toden teolla neuvotteluihin on määrä päästä Suomen kaudella.

Alkavan vuoden aikana tehdään myös päätökset Bulgarian ja Romanian jäsenyydestä - ovatko maat valmiita liittymään EU:hun vuoden 2007 alusta vai vasta vuotta myöhemmin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.