Mainos

Itävallassa tuhoisa kaivosturma

Kymmenen kaivosmiestä jäi loukkuun ja sai luultavasti surmansa mentyään pelastamaan mutavyöryn alle jäänyttä kaivosmiestä Lassingissa Itävallassa. Kaivosmiesten pelastumisesta ei ole enää paljoakaan toiveita, sillä koko 200 metrin syvyinen talkkikaivos on veden ja mudan täyttämä.

Mutavyöry vei 24-vuotiaan kaivosmiehen ensin noin 60 metrin syvyyteen. Pelastamaan lähteneet kymmenen muuta jäivät uuden mutavyöryn uhreiksi lauantain vastaisena yönä ja heidän uskottiin joutuneen jopa 160 metrin syvyyteen.
Pelastajia oli alkujaan yksitoista ja heidän kaikkien pelättiin menehtyneen. Yksi pelastajista oli kuitenkin päässyt viime hetkellä turvaan, mutta poistunut paikalta sokissa ja ilmoittautui vasta lauantaina.

Kaivosturma oli Itävallan pahin vuosikymmeniin. -Tämä on todellinen katastrofi, muuan poliisi sanoi Itävallan uutistoimiston APA:n mukaan. Kaivoksen johtajan Walter Engelhardtin mukaan miehet porasivat reiän kaivoskuiluun, johon 24-vuotiaan oletettiin jääneen loukkuun. Myöhemmin lauantain vastaisena yönä he laskeutuivat kaivokseen hissillä voidakseen pelastaa toverinsa. Uusi mutavyöry aiheutti ilmeisesti hissikaapelin katkeamisen ja kaikki 10 miestä syöksyivät kuiluun.

Engelhardtin mukaan toinen mutavyöry tuli yllätyksenä, sillä kaivoskuiluun menemistä pidettiin jo turvallisena. Pelastustyöt alueella jatkuivat lauantaina ja ensimmäisenä kaivokseen jäänyt mies yritettiin saada kaivoksesta Saksasta tuotua poraa apuna käyttäen. Mutavyöry on tuhonnut alueella myös useita taloja.
Onnettomuuskaivos sijaitsee Liezenin lähellä Lassingissa, noin 200 kilometriä Wienistä lounaaseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.