Mainos

Itävallassa lisää lintuinfluenssatartuntoja

Lintuinfluenssa tarttui löytöeläintarhan kanoihin Itävallassa.

Lintuinfluenssaa on tänään todettu EU:n alueella ensimmäistä kertaa luonnonlintujen lisäksi myös siipikarjasta. Etelä-Itävallassa paljastuneita virustartuntoja ei kuitenkaan todettu siipikarjatilalta.

Sairastuneet kanat saivat H5N1-viruksen Grazin kaupungissa, jossa löytöeläintarhaan tuotiin tautia kantanut, vahingoittunut kyhmyjoutsen. Myös kolme ankkaa samalta tarhalta sai tartunnan.

Joutsenta oli pidetty samassa häkissä kanojen kanssa vastoin säädöksiä, jotka astuivat voimaan, kun ensimmäinen tautitapaus todettiin Itävallassa.

Samanaikaisesti EU:ssa hyväksyttiin Ranskan ja Hollannin aikeet rokottaa siipikarjaa lintuinfluenssaa vastaan. EU:ta lähimmät tartunnan saaneet siipikarjatilat ovat Ukrainassa ja Romaniassa.

Rokotukset ovat herättäneet keskustelua, koska rokotetut linnut voivat suojasta huolimatta kantaa virusta oireettomasti.

Saksan viranomaiset jatkavat kamppailua taudin leviämistä vastaan. Sadat ihmiset keräsivät kuolleita lintuja Itämeren rannoilta.

Saksan maatalousministeri Horst Seehofer varoittaa, ettei näköpiirissä ole nopeaa päätöstä kriisille. Hän arvioi viruksen leviävän muuallekin Saksaan maan pohjoisosasta, jossa tauti todettiin viime viikolla. Tähän mennessä virus on todettu yli sadasta luonnonvaraisesta linnusta.

Kreikassa kahden joutsenen vahvistettiin sairastavan lintuinfluenssaa, mikä nosti maassa paljastuneet virustartunnat yhdeksään.

Unkarissa vastaavasti tehostettiin toimenpiteitä taudin leviämisen estämiseksi, kun virus todettiin eilen kahdesta luonnonlinnusta Slovakiasta rajan tuntumasta.

(MTV3-STT-AFP-APA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.