Mainos

Itävallan lumivyöryssä kuoli kaksi suomalaista

Voimakas tuuli ja matalalla makaavat pilvet viivästyttivät kahden edelleen kateissa olevan lumilautailijan etsintöjä Itävallan Kaprunissa tänään.

Vyöryvaara

Pelastajat olivat toivoneet pääsevänsä jatkamaan etsintöjä heti aamusta, mutta huonon sään vuoksi helikoptereita ei voitu lähettää vyöryalueelle, joka on liki 2,5 kilometrin korkeudessa vuoristossa. Toiveita lumilautailijoiden säilymisestä elossa ei kuitenkaan enää juuri ole.

Eilisessä lumivyöryssä kuoli 11 hiihdonopettajaa, heidän joukossaan kaksi suomalaista. Suomalaisten lisäksi turmassa menehtyi kuusi itävaltalaista, belgialainen, tanskalainen ja slovakialainen. Turmasta selviytyi vain tshekkiläinen hiihdonopettaja, joka ei loukkaantunut vakavasti.

Etsinnät jouduttiin eilen lopettamaan kahdeksan tunnin jälkeen pimeyden takia. Alueella pelättiin myös uusia lumivyöryjä. Onnettomuuden syy tutkinta on jo aloitettu. Joidenkin silminnäkijähavaintojen mukaan vyöry olisi lähtenyt liikkeelle lumilautailijoiden alta, mutta se saattoi laueta myös itsestään, sillä eilisaamuna oli satanut tuoretta lunta.

Kaprun sijaitsee Salzburgin lähellä Kitzsteinhornin vuorella, noin 40 kilometrin päässä Saksan rajasta. Itävallan pahin lumivyöryonnettomuus sattui Galtürissa helmikuussa 1999, kun 31 ihmistä kuoli lumivyöryssä.
(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.