Mainos

Itävallan junaturman raivaukset käyntiin

Itävallan eilisen vuoristojunan tulipalon raivaustyöt ovat aamun viivästyksen jälkeen päässeet käyntiin. Pelastustyöntekijät aloittivat uhrien siirtämisen onnettomuustunnelista iltapäivällä.

Vuoristojunan palosavua

Hiihtoturisteja kuljettanut vaijerivetoinen vuoristojuna syttyi tuleen eilen aamupäivällä Itävallassa. Juna ja sen noin 170 matkustajaa jäivät loukkuun tunneliin Kaprunin kylässä, Zell am Seen kaupungin alueella. Tämänhetkisten tietojen mukaan onnettomuudessa sai surmansa 153 ihmistä ja vain 12 ihmistä onnistui pelastautumaan.

Useimmat uhrit ovat nuoria, sillä alueella oli lumilautailutapahtuma. Suurin osa uhreista on jo tunnistettu. Onnettomuudessa menehtyi useita läheisen kylän asukkaita, sekä brittiläisiä, saksalaisia, japanilaisia ja itävaltalaisia turisteja. On entistä todennäköisempää, että suomalaisia ei ollut junassa.

Itävallan tunnelijunaturman pelastajia

Tunneliin oli vielä aamupäivällä vaikea mennä junasta tupruavan savun ja mahdollisten myrkyllisten kaasujen vuoksi. Palomiehet halusivat myös ensin varmistaa, että junaa paikoillaan pitävät vetovaijerit eivät katkea. Uhrien siirtämiseen ja tunnistamiseen kuluu useita päiviä.

Kritiikki alkaa kasvaa

Juna syttyi tuleen tunnelissa vuoren sisällä noin 600 metrin päässä tunnelin suusta. Juna kulkee ahtaassa ja jyrkässä tunnelissa vuoren läpi Kitzsteinhornin jäätikölle. Pelastuneet olivat sijoittuneet junan peräpäähän ja he pääsivät pakenemaan hätätunneliin rikottuaan junan ikkunan. Tulipalon arvellaan alkaneen junan takaosan pohjasta. Jyrkkä tunneli toimi savupiipun tavoin, joten tuli ja savu levisivät nopeasti tunnelissa ylöspäin.

Onnettomuusjunan rata

Itävallassa arvostellaan yhä kiivaammin onnettomuuskohteen riittämättömiä turvavarusteita. Sammutuskalusto puuttui täysin sekä junasta että tunnelista. Turmassa menehtyneet ovat todennäköisimmin kuolleet hengitettyään myrkyllisiä palokaasuja.

Vuoristorautatie on ollut käytössä vuodesta 1974 saakka. Reitin junat ovat ahtaita, mutta erittäin hyväkuntoisia. Onnettomuuden aiheuttajaksi epäillään junan teknistä vikaa, mutta mitään varmaa ei vielä osata sanoa. Itävaltaan ja Saksaan on julistettu kahden päivän mittainen suruaika.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.