Mainos

Itävallan insestidraama: Isyys varmistui dna-testeissä

Liki neljännesvuosisadan tytärtään kellarissa vankina pitäneen 73-vuotiaan Josef Fritzlin tutkintavankeutta on jatkettu. Mies voidaan pitää tutkintavankina kaksi viikkoa. Poliisin mukaan häntä aiotaan kuulustella lisää. Fritzliä uhkaa enintään 15 vuoden vankeus.

Tänään saatiin myös dna-testien tulokset, jotka varmistivat, että Fritzl on tyttärensä lasten isä. Tytär synnytti vankeutensa aikana seitsemän lasta, joista yksi kuoli heti syntymän jälkeen. Fritzl adoptoi kolme lapsista yhdessä vaimonsa kanssa, mutta kolme muuta joutui virumaan samassa kellarissa äitinsä kanssa.

Viranomaisten mukaan äiti ja lapset saavat useiden viikkojen ajan terapiaa ennen kuin heidät vähitellen totutetaan ympäröivään yhteiskuntaan. Heille suositellaan myös nimen vaihtamista. Lääkärit eivät ole vielä päättäneet, koska poliisi pääsee kuulustelemaan perheenjäseniä.

Poliisin mukaan toistaiseksi ei ole tullut ilmi seikkoja, jotka antaisivat aiheen epäillä, että 69-vuotias vaimo olisi tiennyt miehensä kaksoiselämästä.

Insesti-isällä aiempi tuomio seksirikoksesta

Itävallan oikeusministeri Maria Berger varoitti tiedotusvälineitä, että äidin tai lasten kuvien julkaisemisesta seuraa 20 000 euron sakko.

- On äärimmäisen tärkeää, että heidät jätetään rauhaan, Berger kommentoi tiedotustilaisuudessa.

Brittiläisen The Times -lehden verkkosivujen mukaan insesti-isä on 1960-luvulla tuomittu raiskauksesta ja tuhopoltosta. Lehden mukaan Itävallan viranomaiset olivat perillä miehen menneisyydestä. Itävallan poliisi kiisti kuitenkin, että viranomaiset olisivat syyllistyneet laiminlyönteihin.

Josef Fritzl on työskennellyt muun muassa sähköinsinöörinä ja tuotepäällikkönä. Hän on ollut mukana myös kiinteistöbisneksessä.

Fritzl piti tytärtään vankina 24 vuoden ajan perheen kotitalon kellariin piilotetuissa huoneissa Amstettenissä. Tapaus paljastui kun yksi kellariin lukituista lapsista, 19-vuotias tyttö, sairastui vakavasti ja hänet vietiin sairaalaan. Kun lääkärit tiedustelivat lapsen äitiä, vapautti isä hänet kellarista.

Sairaalaan viety tyttö on kriittisessä tilassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.