Mainos

Itävallan hallitusratkaisu yhä auki

Itävaltaan yritetään nyt muodostaa sosialidemokraattien vähemmistöhallitus. Sosialidemokraattinen liittokansleri Viktor Klima ilmoitti aamulla, että kuukausia jatkuneet hallitusneuvottelut Itävallan kansanpuolueen kanssa ovat lopullisesti kariutuneet.

Viktor Klima

Klima sanoi, että hän pyytää tänään liittopresidentiltä lupaa muodostaa Itävaltaan sosiaalidemokraattien vähemmistöhallitus. Sosialistien ja porvarillisen Kansanpuolueen yhteistyö on jatkunut 13 vuotta. Yhteistyö kaatui siihen, etteivät sosialidemokraatit suostuneet hallitusneuvotteluissa antamaan Kansanpuolueelle valtiovarainministerin salkkua.

Sosialistien SPÖ ja Kansanpuolue ÖVP ehtivät keskiviikkona ilmoittaa ennenaikaisesti, että ne muodostavat uuden hallituksen kolme kuukautta kestäneiden neuvottelujen jälkeen. Tämä olisi merkinnyt sitä, että lokakuun parlamenttivaaleissa hyvin menestynyt äärioikeistolainen Vapauspuolue olisi jäänyt oppositioon. Itävallan sosiaalidemokraattinen vt. kansleri Viktor Klima kävi vielä eilen useita tunteja keskusteluja Kansanpuolueen johdon kanssa.

Lokakuun vaaleissa Kansanpuolue ja äärioikeistolainen Vapauspuolue saivat kumpikin 52 paikkaa. Sosialidemokraatit on parlamentin suurin puolue 65 paikallaan ja vihreillä on parlamentissa 14 paikkaa.
(MTV3-Reuters-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.