Mainos

Itärajan rekkaralli saanut asukkaat protestoimaan

Itärajan rekkajonoihin ja meluun kyllästyneet kuutostien varren asukkaat aikovat kuljetusyrittäjien lailla hidastaa juhannusliikennettä. Tiemielenosoitus järjestetään, koska rekkaliikennettä on siirtynyt paljon ahtaalle kuutostielle sen jälkeen, kun Venäjä päätti, etteivät autonkuljetusrekat saa ylittää rajaa Vaalimaalla.

- Tietysti tosta melusta tulee ihan terveysriski, kun en saa nukuttua. Enkä varmasti ole ainoa, toteaa luumäkeläinen Marja Siiropää.

Venäjällä tuli viime kuun lopulla voimaan asetus, joka kieltää Vaalimaan rajapaikan käytön autolastissa olevilta rekoilta. Ruuhkat kertyvät kuutostielle, koska käytössä ovat ainoastaan Nuijamaan ja Imatran rajanylityspaikat.

Liikenne- ja viestintäministeriön ylijohtajan Juhani Tervalan mukaan asiaa ei voida ratkaista liikenneministeriöiden kesken, koska kyseessä on Venäjällä tulliasia.

Suomi on tänään neuvotellut Venäjän kanssa asiasta. Itänaapurista on luvattu vastausta rekkaralliin lokakuuhun mennessä.

-Joitain järeempiä keinoja pitää käyttää, jos tähän ei nopeasti saada jotain muutosta, Tervala sanoo

Kuutostien varrella asuvat luumäkeläiset ottavat järeämmät keinot käyttöön juhannuksen aatonaattona. Torstaina järjestetään tiemielenosoitus, jossa traktorit ja muut hitaat kulkuneuvot matelevat pitkin valtatietä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.