Mainos

"Itärajalla metsä peittyy puilta"

Rekkaruuhkat ja rönsyilevät maksut ovat itärajan arkea, mutta vastaavat ongelmat ovat tuttuja muuallakin Euroopassa, arvioi Kaakkois-Suomen rajavartioston komentaja Juhani Paakkinen. Hänen mukaansa ruuhkia ja venäläisen rajamiehen köyhyysloukkua mittavammat uhat ovat ihmissalakuljetus ja laiton maahantulo. Ihmissalakuljetus on ollut yksi tärkeimmistä teemoista Venäjän ja Suomen rajavartiolaitosten yhteispalavereissa tänä vuonna.

Paakkinen ei halua kertoa neuvottelujen yksityiskohtia, mutta ennustaa, että turvapaikanhakijoita on tulossa ensi vuonna huomattavasti lisää.
-Tämä on Suomelle suurempi haaste kuin liikenneongelmat, jotka eivät ole mitenkään ainutlaatuisia koko Euroopan mittakaavassa. Vaalimaa ja Nuijamaa kuuluvat läntisen Euroopan vilkkaimpiin rajanylityspaikkoihin, mutta jonotusajoissa ei olla kärjessä.

Paakkinen kertoi, että esimerkiksi Puolan ja Saksan välisellä rajalla jonotetaan 3-4 vuorokautta ja autojonojen ympärille on syntynyt liiketoimintaa, ravintoloita ja muita palvelupisteitä.
-Tämä osoittaa, etteivät nämä ruuhkat täältäkään nopeasti häviä eivätkä rekat etsi uusia teitä, koska tilanne ei ole muuallakaan yhtään parempi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.