Mainos

Itämeri-ministereiltä tuki maatalouden ympäristötuen jatkolle

Hallituspuolueita edustava Itämeri-ministerityöryhmä antaa täyden tukensa maatalouden ympäristötuen jatkumiselle, jotta Itämerta rehevöittävä maatalouden kuormitus saataisiin kuriin.

Tänään koolla ollut ministeriryhmä korosti, että ympäristötuen jatko vuoteen 2006 saakka on turvattava sekä EU:n että Suomen omalla rahoituksella.

Valtiovarainministeri ja hallituspuolueiden eduskuntaryhmät sopivat viime kesänä, että Itämeren suojelemiseksi maatalouteen ohjataan 180 miljoonaa markkaa lisärahoitusta vuosien 2002 ja 2003 budjeteissa.

Ministeriryhmä oli yksimielinen siitä, miten lisärahoitus on kohdistettava. Esimerkiksi etelä- ja lounaisrannikolla tarvitaan lisää suojavyöhykkeitä ja kosteikkoja. Lisäksi Pohjanmaalla lannan käyttöä on tehostettava ja parannettava kuivatusjärjetelmiä.

Suomen Itämereen kohdistuvasta kuormituksesta maatalous aiheuttaa lähes puolet. Ympäristöministeri Satu Hassin (vihr.) johtaman ministeriryhmä uskoo, että maatalouden ravinnekuormituksen puolitus vuoteen 2005 mennessä onnistuu, jos tehostetut suojelutoimet kohdistetaan alueellisesti oikein. Nykyisillä toimilla ei pystytä saavuttamaan vesiensuojelun tavoiteohjelmassa asetettua tavoitetta.

Itämeren suojelukomissio kertoi tänään, ettei yksikään Itämeren yhdeksästä rantavaltiosta ole onnistunut ravinnekuormituksen puolittamisessa, jonka suojelukomissio on asettanut tavoitteeksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.