Mainos

Itämeri-kokous vaatii huippuluokan turvajärjestelyt

Huominen Itämeri-huippukokous vaatii erityisen korkeita turvajärjestelyitä. Baltic Sea Action Summit - kokoukseen saapuu suuri joukko Itämeren rantavaltioiden päämiehiä - muun muassa Venäjän pääministeri Vladimir Putin ja Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa.

Poliisi nostaa turvatason tapahtuman ajaksi korkeimmalle tasolle. Poliisikomentaja Jukka Riikosen mukaan tähän ei liity lainkaan dramatiikkaa, vaan nostolla pyritään turvaamaan korkea-arvoisten vieraiden turvallisuus.

– Täytyy muistaa, että emme kuitenkaan asu missään lintukodossa. Tällä kokouksella on kuitenkin hyvä tarkoitus, eli Itämeren suojelu, joten se vaikuttaa uhka-arvioon. Turvajärjestelyllä pyritään takaamaan vieraiden koskemattomuus, se on isäntävaltion tärkeimpiä tehtäviä.

Turvajärjestelyihin kuuluu myös se, että liikennettä rajoitetaan, jotta päämiehet saadaan turvallisesti ja nopeasti kuljetettua lentokentältä Finlandia-talolle. Saattueiden ajaksi tiet suljetaan muulta liikenteeltä.

– Kun on Venäjän pääministerin tasoinen henkilö, niin ei voi yksinkertaisesti lähteä siitä, että heidät laitettaisiin tuonne ruuhkiin muiden autoilijoiden joukkoon. Heidät pitää saada ripeästi perille, ja onhan tämä (liikenteen rajoittaminen) myös turvallisuusasia, Riikonen kertoo.

Poliiseja moottorikelkan selässä

Poliisikomentaja vertaisi Itämeri-kokouksen turvajärjestelyjä esimerkiksi Suomen EU-puheenjohtajuuden aikaisiin tapahtumiin. Kaikkien kokouspaikalle saapuvien henkilöiden taustat on tarkastettu, jotta tapahtuma saadaan vietyä turvallisesti läpi.

– Nukun yöni täysin rauhassa, meillä on Helsingissä valtakunnan kovin osaaminen ja lisäksi yhteistyö viranomaisten välillä sujuu erittäin hyvin, Riikonen sanoo.

Normaalien yhteistyöviranomaisten - esimerkiksi tullin, rajavartiolaitoksen, puolustusvoimien - lisäksi suuren työn on tehnyt myös Helsingin kaupungin puhtaanapitolaitos, joka ansaitsee poliisikomentajalta erityiskiitoksen:

– He ovat tehneet valtava työn siinä lumiröykkiöiden kanssa. Erikoista saattaa olla tässä kokouksessa myös se, että Finlandia-talon lähellä - lähinnä Töölönlahdella - voi nähdä poliiseja moottorikelkan selässä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.