Mainos

Itämeri-kokouksen ruokasalaisuus paljastettu

Itämeri-kokous Helsingissä 10.02.2010, kuva: Marjaana Toivakainen

Itämeri-huippukokouksessa on paikalla valtava määrä eri alojen ihmisiä. Yhteensä talolla pyörii yli tuhat ihmistä - heidän joukossaan valtioiden ja hallitusten päämiehiä, järjestöjen edustajia, tapahtumajärjestäjiä ja median edustajia. Projektiavustaja Pasi Sammallahdella on ollut kiireinen päivä, sillä hän on ollut vastuussa yli 800 ihmisen sisään päästämisestä.

- Ketään ei päästetä ilman turvatarkastusta ja akkreditointia, joten kiire on ollut, mutta kaikki on sujunut hyvin. On hienoa nähdä tänään, kuinka kaikki suunitelmamme kylteistä käsikirjoihin ja somistukseen toimii hyvin, Sammallahti sanoo.

Itämeritalkoiden ilme ei ole tavanomainen. Materiaaleissa polskuttelee pyöreitä kaloja, otsikon fontti ei meinaa pysyä rivillään. Sammallahti kertoo, että kokoukseen haettiin tarkoituksella jotain uutta ja nuorekasta, "ei mitään pönötyksiä".

Kokouksen menu huokuu Itämerta

Vieraille tarjoillaan lounas ensimmäisen istunnon jälkeen. Lounas oli pitkään salaisuus, mutta nyt vieraiden mentyä ruokapöytään myös antimet ovat julkisia.

- Olen koemaistanut sen, ja hyvää on. Itämerellistä, mutta ei silakkaa, Sammallahti kertoi silloin, kun menu ei vielä ollut julkistettu.

Lounasta ennen kokousvieraille on tarjolla kahvia, kolmioleipiä, limonadeja ja hedelmiä koko päivän ajan. Aulassa tarjoilijana työskentelevä Miia Leppänen on keittänyt koko aamun kahvia:

- Ihmiset ovat kiitelleet tarjoiluja. Kahvia on mennyt jo nyt yhteentoista mennessä yli sata litraa tässä aulassa.

Aulan joka nurkassa on suuri televisio, josta välitetään suoraa kuvaa istunnosta. Ihmiset kävelevät kahvikuppi kädessään ja pysähtyvät välillä kuuntelemaan puheita. Nurkassa on Itämeri-infopiste, joka saa olla aika rauhassa. Ympäristöneuvos Saara Bäck kuitenkin kertoo odottavansa kyseleviä ihmisiä heti istunnon jälkeen. Valuma-alue ja haitta-aineet ovat Bäckin mukaan kiinnostaneet ihmisiä eniten.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.