Mainos

Itämeren tila esillä PN:n ympäristökokouksessa

Pohjoismaiden neuvosto järjestää tällä viikolla ympäristökysymyksiin keskittyvän teemakokouksen Göteborgissa. Kokouksessa kuulostellaan eri tahojen käsityksiä siitä, miten ympäristökysymyksiä on painotettava Pohjoismaissa.

PN:n lähialuevaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok.) arvioi tänään, että kokouksessa päähuomio kohdistuu Itämeren tilaan. Itämeren viime kesän leväkukinnat ovat saaneet myös PN:n korostamaan toiminnassaan ympäristökysymyksiä. Suomesta kokoukseen osallistuvat PN:n suomalaisedustajien lisäksi muun muassa ympäristöministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäki (sd.).

Haaviston arvion mukaan Göteborgissa keskustellaan myös kunkin Pohjoismaan roolista ympäristörahoituksessa Baltian maissa ja Venäjällä sekä Itämeren alueellisesta Agenda 21 -ohjelmasta ja sen roolista. Ohjelma on luotu Itämeren alueen omaksi kestävän kehityksen ohjelmaksi, jonka tekoon ovat osallistuneet Itämeren rantavaltioiden lisäksi muun muassa tutkijoiden ja kansalaisjärjestöjen edustajat.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.