Itämeren tila esillä PN:n ympäristökokouksessa

Pohjoismaiden neuvosto järjestää tällä viikolla ympäristökysymyksiin keskittyvän teemakokouksen Göteborgissa. Kokouksessa kuulostellaan eri tahojen käsityksiä siitä, miten ympäristökysymyksiä on painotettava Pohjoismaissa.

PN:n lähialuevaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok.) arvioi tänään, että kokouksessa päähuomio kohdistuu Itämeren tilaan. Itämeren viime kesän leväkukinnat ovat saaneet myös PN:n korostamaan toiminnassaan ympäristökysymyksiä. Suomesta kokoukseen osallistuvat PN:n suomalaisedustajien lisäksi muun muassa ympäristöministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäki (sd.).

Haaviston arvion mukaan Göteborgissa keskustellaan myös kunkin Pohjoismaan roolista ympäristörahoituksessa Baltian maissa ja Venäjällä sekä Itämeren alueellisesta Agenda 21 -ohjelmasta ja sen roolista. Ohjelma on luotu Itämeren alueen omaksi kestävän kehityksen ohjelmaksi, jonka tekoon ovat osallistuneet Itämeren rantavaltioiden lisäksi muun muassa tutkijoiden ja kansalaisjärjestöjen edustajat.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat