Itämeren nuoria taiteilijoita Helsingissä

Lähes parinkymmenen Itämeren kaupungin nuoret taiteilijat levittäytyvät eri puolille Helsinkiä koko toukokuun ajaksi Art Genda 2000 -tapahtumassa. He toteuttavat varta vasten Helsinkiin suunniteltuja projekteja, jotka käsittelevät kaupunkitilaa ja taiteilijan roolia kaupungissa.

Projekteissa sekoittuu taiteen elementit kuvataiteesta tanssiin ja teatteriin, arkkitehtuurista multimediaan, elokuvaan ja musiikkiin. Tapahtuman keskipisteenä ovat VR:n makasiinit Töölönlahdessa. Kirpputorit herätetään henkiin ja makasiineilla voi käydä tutustumassa erilaisiin klubeihin, näyttelyihin ja esityksiin, tai käydä syömässä eteläiseen siipeen pystytettävässä ravintolassa.

Töölönlahden Makasiinien lisäksi ArtGenda levittäytyy eri puolille keskustaa: Lasipalatsiin, Sanomataloon, Merihakaan, Kaapelitehtaalle, kulttuuriratikkaan linjoilla 6 ja 8, Cafe Ekbergille, Kauppatorille, Vuorimiehenpuistoon ja Galleria Intoon.

ArtGenda - Itämeren alueen nuorten taiteilijoiden biennaali järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Helsingissä. Kolmatta kertaa järjestettävä taidetapahtuma on aiemmin toteutettu Kööpenhaminassa ja Tukholmassa.
(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat