Mainos

Itämeren laivat lipuvat ulkomaalaisomistukseen

Pitkään syvällä uineelle Neptun Maritimelle eli entiselle Siljalle on vihdoin löytynyt ostaja. Bermudaan rekisteröity Sea Containers-yhtiö ostaa enemmistön Maritimen nykyisiltä omistajilta. Kauppahinta on vajaat 600 miljoonaa markkaa.

Itämeren valkoiset laivat lipuvat ulkomaisomistukseen. Kansainvälinen merenkulkuyhtiö Sea Containers saa 580 miljoonalla markalla haltuunsa 51 prosenttia Neptun Maritimesta. Tästä yksi prosentti myydään ruotsalaisvarustamolle. Myyjät ovat Neptunin suurimpia omistajia. Osuudet putoavat kaupan jälkeen kolmannekseen, ja myös loppujen myynnistä on sovittu.

Myyjien kommentit kertovat helpotuksesta. Omistajat pääsevät eroon vuosia tappiota tehneestä varustamosta, johon on pumpattu satoja miljoonia rahaa. Myös yhtiön johto on tyytyväinen. Toimitusjohtaja Jukka Suomisen mukaan yhtiön todellinen arvo on enemmän kuin luullaan. Viime syksynä investointipankki Dresdner Kleinwort Benson laski yksinomaan Siljan alusten arvoksi 1,4 miljardia markkaa. Lisäksi yhtiö näyttäisi vihdoinkin nousevan voitolle. Painolastina onkin Neptunin raskas velkataakka. Yhtiön 4,5 miljardin markan taseesta yli 3 miljardia on velkaa.

Neptun seilaa nyt joka tapauksessa myötätuulessa. Kalliista seikkailuista Englannin Kanaalissa ja Karibialla on luovuttu, ja Itämeren liikenteessä ainakin Tallinnan reitti vetää hyvin.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.