Mainos

Itämeren kohtaloa määritellään tänään Brysselissä

Tänään on Itämeren tärkeä päivä.

Euroopan unionin Itämeri-strategia julkistetaan tänään sekä Brysselissä että kaikissa kahdeksassa Itämeren alueen pääkaupungissa.

Myös Suomessa eduskunta keskustelee tänään Itämeren haasteista. Painopiste on ennen kaikkea ympäristön suojelussa.

Ympäristöjärjestö WWF Suomi pitää erityisesti EU:n yhteistä strategiaa tehokkaana tapana parantaa tilannetta, sillä merialuetta käsitellään siinä kokonaisuutena.

- Enää ei puhuta pelkästään ympäristöasioista, vaan myös talouden kehittymisestä sillä alueella. Tällainen merialueiden aluesuunnittelu on erittäin merkittävä työkalu tässä asiassa, sanoo WWF Suomen meriohjelman päällikkö Anita Mäkinen MTV3:n Huomenta Suomessa.

EU:ssa ollaan yksimielisiä siitä, että Itämeri voi huonosti.

- Komissio on toiminut tässä asiassa hyvin avoimesti. he ovat tunnustaneet sen, että Brysselissä ei lepää mitään erityistä viisautta tämän alueen ongelmien ratkaisemiseksi, arvioi ulkoministeriön Itämeri-suurlähettiläs Jari Luoto.

Toiveissa on, että Itämeren alueen maat saadaan vihdoin puhaltamaan yhteen hiileen etenkin maatalouspäästöjen vähentämisessä.

Haastattelussa WWF Suomen meriohjelman päällikkö Anita Mäkinen ja ulkoministeriön Itämeri-suurlähettiläs Jari Luoto (Huomenta Suomi 10.06.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.