Mainos

"Itämeren kaasuputki ei ole sotilaallinen uhka"

Keskustan puheenjohtajaja pääministeri Matti Vanhanen kumoaa väitteet, joiden mukaan Suomi myötäilisi Venäjää Itämeren kaasuputkihankkeessa.

Vanhanen totesi MTV:n EuroAreenan puoluejohtajien vaalitentissä, että Venäjä ei sanele hankkeen aikataulua. Hänen mukaansa selvitykset valmistuvat niin, että lupa-asia tulee valtioneuvoston käsittelyyn syys-lokakuussa.

- Se lupa-asia koskee meidän talousvyöhykkeen käyttöä. Varsinaisen rakentamiseen liittyvän luvan käsittelevät ympäristöviranomaiset. Sen aikataulua poliitikot eivät päätä, Vanhanen selvitti.

Vanhanen korosti, että kaasuputkihanke on ympäristöpoliitinen, ei turvallisuuskysymys.

- Se ei ole mikään uhka, jos siellä kaksi putkea kulkee meren pohjassa. Mitkä hyvänsä laivat saavat vahtia niitä putkia vapaasti.

Myös kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen piti kaasuputkiasiaa yksinomaan ympäristöpoliittisena kysymyksenä.

- Euroopalle on hyvä, että meillä on vaihtoehtoisia energiankuljetusreittejä, hän sanoi.

Kokoomuksen eurovaaliehdokkaista ainakin Ukko Metsola ja Eva-Riitta Siitonen ovat kritisoineet sitä, että Suomi ei ottaisi hankkeessa huomioon sotilaallista ja turvallisuuspoliittista näkökulmaa.

- He ovat huolissaan, mutta minä voin heitä rauhoittaa. En näe, että tästä syntyisi sotilaallista uhkaa Suomelle, Katainen painotti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.