Mainos

Itämeren kaasuputken ympäristövaikutusten setvintä vaatii lisäaikaa

Ruotsi on ottanut esille kaasuputken siirtämisen kauemmaksi sen Natura-alueilta Itämeren rannikolla.

Itämereen suunnitellun kaasuputken ympäristövaikutusten tutkimukset vaativat lisää aikaa. Tämä kävi ilmi eilen ja tänään Tukholmassa pidetyssä kokouksessa, johon osallistuivat Suomi, Ruotsi, Tanska, Venäjä ja Saksa.

- Täällä kävi ilmi, että putkea suunnitteleva Nord Stream -yhtiö tarvitsee lisäaikaa voidakseen ottaa kantaa maitten jättämiin lausuntoihin, päättääkseen mitä vaihtoehtoja se ottaa mukaan ja mitä se tutkii yksityiskohtaisemmin, Suomea kokouksessa edustanut Seija Rantakallio kertoo. Rantakallio on Suomen ympäristöministeriön neuvotteleva virkamies.

- Saimme selville että ympäristövaikutusselvitykset olivat käynnistyneet ja niitä käydä monella taholla. Merenpohjan tutkintalupia tullaan pyytämään. Niihin lisätään myös kaasuputken laskupaikat Venäjällä ja Saksassa, Rantakallio valotti. Hän kertoi myös, että huhtikuun puolivälissä Nord Stream aikoisi esitellä pohjanrakentamissuunnitelmiaan nykyisen linjauksen pohjalta.

Rantakallion mukaan Ruotsi oli ottanut esille kaasuputken siirtämisen kauemmaksi sen Natura-alueilta Itämeren rannikolla. Suomen Natura-alueita ei oltu kosketeltu, mutta Rantakallio kertoi, että Tanskalla ja Puolalla on kiistaa siitä, missä niiden talousalueiden raja todella kulkee.

Itämeren rantavaltioiden virkamiesten seuraava tapaaminen on elokuussa ilmeisesti Saksassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.