Itämeren hyljekanta kasvussa

Hyljekanta on todennäköisesti vielä suurempi kuin mitä laskennoissa on saatu selville, sillä osa hylkeistä on parhaissakin oloissa vedessä laskennan tavoittamattomissa.

Itämeren harmaahyljekanta on edelleen kasvussa, kertoo Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos. Itämerellä tavattiin viime kevään laskennoissa noin 22 000 harmaahyljettä eli hallia. Laskentaa tekivät Ruotsin, Suomen, Viron ja Venäjän hallitutkijat kevätkesällä.

Itämeren kansainväliset hallilaskennat tehdään kahden viikon sisällä touko-kesäkuun vaihteessa hallien pääesiintymisalueella. Karvanvaihdon takia hallit makailevat tällöin runsaslukuisimmin näkösällä luodoilla tai viimeisillä jäillä.

Suomessa ja Ruotsissa, laskennat tehdään lentovalokuvauksin, Venäjällä ja Virossa pääasiallisesti joko veneestä tai maalta käsin.

- Laskennoissa tavataan vähemmän hylkeitä kuin kannan todellinen koko on, sillä osa hylkeistä on parhaissakin oloissa vedessä laskennan tavoittamattomissa, kerrotaan Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksesta.

Itämeren hallien esiintymisen ydinalue on edelleen Itämeren pääaltaan pohjoisreunalla Keski-Ruotsin saaristossa ja Suomen lounaissaaristossa. Muina vuodenaikoina hallien esiintyminen voi kuitenkin poiketa tästä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat