Mainos

Itämeren hyljekanta kasvussa

Hyljekanta on todennäköisesti vielä suurempi kuin mitä laskennoissa on saatu selville, sillä osa hylkeistä on parhaissakin oloissa vedessä laskennan tavoittamattomissa.

Itämeren harmaahyljekanta on edelleen kasvussa, kertoo Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos. Itämerellä tavattiin viime kevään laskennoissa noin 22 000 harmaahyljettä eli hallia. Laskentaa tekivät Ruotsin, Suomen, Viron ja Venäjän hallitutkijat kevätkesällä.

Itämeren kansainväliset hallilaskennat tehdään kahden viikon sisällä touko-kesäkuun vaihteessa hallien pääesiintymisalueella. Karvanvaihdon takia hallit makailevat tällöin runsaslukuisimmin näkösällä luodoilla tai viimeisillä jäillä.

Suomessa ja Ruotsissa, laskennat tehdään lentovalokuvauksin, Venäjällä ja Virossa pääasiallisesti joko veneestä tai maalta käsin.

- Laskennoissa tavataan vähemmän hylkeitä kuin kannan todellinen koko on, sillä osa hylkeistä on parhaissakin oloissa vedessä laskennan tavoittamattomissa, kerrotaan Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksesta.

Itämeren hallien esiintymisen ydinalue on edelleen Itämeren pääaltaan pohjoisreunalla Keski-Ruotsin saaristossa ja Suomen lounaissaaristossa. Muina vuodenaikoina hallien esiintyminen voi kuitenkin poiketa tästä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.