Mainos

Itämaista tunnelmaa ja viimeisteltyjä yksityiskohtia

Tämänkertainen vierailukohteemme on koti järven rannalla. Melko perinteinen punatiilitalo kätkee sisäänsä itämaista tunnelmaa ja loppuun saakka viimeisteltyjä yksityiskohtia.

Kolmihenkinen perhe on innostunut Aasian matkailusta. Sikäläinen tunnelma kiehtoo niin paljon, että he halusivat samaa henkeä myös uuden kotinsa sisustukseen, jonka on kokonaan suunnitellut Oskari Oranen.

Olohuoneen tumma, kodikas tunnelma tulee muhkeista sohvista ja tuoleista. Tänne haluttiin paljon pehmeää ja mukavaa istumatilaa niin, että ystävien kanssa voi nauttia rennosta seurustelusta. Tunnelmaa luo myös valaistus joka muuttaa väriä terapeuttisesti: hitaasti vaihdellen tunnelmasta toiseen.

Pähkinäpuuta ja tunnelmavaloja

Aasialaista tunnelmaa luotiin käyttämällä tummaa pähkinäpuuta tai pähkinäviilua kaikissa puukalusteissa, kuten koko seinän kokoisessa kirjahyllyssä. Myös se on tunnelmavaloin varustettu.

Koko kodin sisustuksessa on kiinnitetty erityishuomiota säilytystilaan. Mittojen mukaan suunnitellut kaapistot, puukalusteet ja muut yksityiskohdat ovat Oskari Orasen suunnittelemia ja vaativan puusepäntyön on tehnyt Tunto.

Ruokasaliin suunniteltiin vähän tilaa vievä astiakaappi. Sekä kaapissa että ruokapöydässä on modernia aasialaista henkeä. Kalusteissa on hienoja yksityiskohtia, mutta vain harkitusti.

Muhkea pylvässänky

Makuuhuoneen täyttää miltei kokonaan muhkea pylvässänky. Tunnelman viimeistelee upea kukkatapetti, joka on kuin käsin suoraan seinään maalattu kuvio. Makuuhuoneen yhteydessä on pirteän punavalkoinen kylpyhuone.

10-vuotiaan Oskun huone on pikkupojan unelma. Hän sai itse nimetä viisi parasta poikien juttua ja niistä yksi valittiin kaapin ovien koristeeksi. Nyt hienoja liukuovia siis koristaa hänen Space Marine -hahmonsa, jonka värityksen hän on itse suunnitellut.

Hahmot on saatu kaapin oviin laminoimalla. Ovien takana on säilytystilaa ja sinne on myös kätketty televisio. Parvisängyn alle jäävään tilaan mahtuvat mainiosti Osku ja vielä kaverikin vaikka pelaamaan yhdessä.

Samurai-henkinen elokuvahuone

Perheen isännän huone on maskuliininen, tyylikäs kotiteatteritila. Videotykin kautta katsottavien elokuvien eduksi on tumma ympäristö. Kaikki tekniikka ja tuhannet elokuvat on kätketty pähkinäpuisten liukuovien taakse.

Elokuvakangas aukeaa samurai-henkisten ovien takaa. Intarsiatyönä tehdyt ovet ovat pähkinäpuuta ja linnunsilmävaahteraa. Siellä on myös baari, joka taitaa olla nykypäivänä aika harvinainen hauskuus.

Muhkea sohva on ainoa huonekalu joka tuli mukaan edellisestä kodista. Sen edessä olevat pikkupöydät kätkevät sisäänsä säilytystilaa. Huoneen tunnelma on tasapainoinen ja miellyttävä. Täällä voi katsoa elokuvia rauhassa keskittyen.

Itämaisen kylpylän tunnelmaa

Kylpymaailma on tosiaan oma maailmansa. Luonnon valo pääsee kauniisti sisään suuren tilaan, johon yhdistettiin entinen sauna pesuhuoneineen ja kodinhoitohuone. Lattiaan asennettiin ihanasti jalkoja hierovat jokikivilaatat ja kaappien ovet ja tasot ovat täälläkin pähkinää. Hansgrohen suurista suihkuista vesi tulee kuin pehmeä sade.

Koko kylpytila huokuu itämaisen kylpylän rauhallista tunnelmaa, vaikka kodinhoitohuoneen toiminnot ovat yhä täällä. Miellyttävässä ympäristössä ikävämmätkin työt maistuvat, sanoo suunnittelija Oranen

Kylpytilojen vieressä on takkahuone. Tulen loimussa kiiltelevät kullalla päällystetyt laatat jotka muodostavat punaisten seinien kanssa yhtä aikaa modernin pohjoismaisen ja perinteisen aasialaisen tunnelman.

Suunnittelija Oskari Oranen www.designgossip.fi

Puusepäntyöt www.tunto.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.