Mainos

Italiassa on varauduttu terroriuhkaan

Abu Hafs al-Masrin prikaati on toistanut uhkauksensa iskeä Italiaan huomenna. Italiassa terrori-iskun varotoimet on pyritty tekemään ilman suurempaa hälyä.

Abu Hafs al-Masrin prikaati on toistanut uhkauksensa. Ryhmä ilmoittaa verkkosivuillaan, että isku Italiaan aiotaan toteuttaa huomenna. Ryhmän mukaan iskun kohteena on Italian pääministeri Silvio Berlusconi. Verkkoviestin aitoutta ei ole vahvistettu.

Tuhansia poliiseja, karabinieereja ja sotilaita on komennettu valvomaan hyökkäyksen mahdollisia kohteita, ja sadat lääkärit ja ambulanssit ovat päivystysvalmiudessa.

Abu Hafs al-Masrin prikaati julkisti elokuun alussa uhkauksen terrorisoida Italiaa, jollei se vedä pois noin 3000 miehen vahvuisia joukkojaan Irakista huomiseen mennessä.

Ryhmä on vaatinut myös pääministeri Silvio Berlusconin eroa.

Sama ryhmä ilmoittautui Madridin maaliskuun tuhoisan terrori-iskun tekijäksi. Pommi-iskun jälkeen Espanja kotiutti omat joukkonsa Irakista.

Viranomaiset ovat pyrkineet toteuttamaan varotoimet ilman suurempaa hälyä, eikä varuillaanolo ole katukuvassa yhtä näkyvää kuin Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin vierailleessa Roomassa heinäkuussa. Poliisikomentaja Achille Seran mukaan Roomassa on pyritty siihen, että kaupunki ei näyttäisi "sotatantereelta".

Kaupungissa on viranomaisten mukaan 5000-6000 mahdollista terrori-iskun kohdetta Vatikaanista ja Colosseumin amfiteatterista alkaen.

Viranomaisten mukaan kaikkiaan 13 000:ta kohdetta vartioi tauotta yhteensä 23 000 hengen vahvuinen joukko. Rooman lisäksi turvatoimia on kiristetty Firenzessä, Milanossa, Napolissa, Palermossa, Torinossa ja Venetsiassa, mitkä kaikki ovat myös matkailijoiden suosiossa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.