Mainos

Italiassa kohistaan poliitikkojen rasismista

Italiassa kohistaan johtavien poliitikkojen rasismista. Italian senaatin jäsen nimitteli viikonloppuna maan ensimmäistä afrikkalaistaustaista, tummaihoista ministeriä orangiksi ja toivoi tämän painuvan ministeriksi "omaan maahansa" Kongoon.

Pohjoisen liiton senaattori Roberto Calderoli sanoi puolueensa kokouksessa, että ministeri Cecile Kyenge muistuttaa orankia. Myöhemmin hän selitteli vitsailleensa.

Tummaihoinen integraatioministeri Cecile Kyenge on Kongossa syntynyt Italian kansalainen, koulutukseltaan tohtori. Hänet valittiin ministeriksi viime huhtikuussa, ja hän on ollut sen jälkeen toistuvasti maahanmuuttovastaisten Pohjoisen liiton edustajien hampaissa. Ministeri on mm. kampanjoinut sen puolesta, että maahanmuuttajat saisivat helpommin Italian kansalaisuuden.

Siirtolaiset ovat kuuma poliittinen kysymys Italiassa, jonka eteläisin kohta, Lampedusan saari, vastaanottaa jatkuvasti Välimeren yli saapuvia afrikkalaisia laittomia maahantulijoita.

Sekä pääministeri Enrico Letta että Italian presidentti Giorgio Napolitano ovat nyt tuominneet Calderolin puheet.

– Tällainen puhe ei ole missään nimessä hyväksyttävää ja ylittää rajan, pääministeri Letta kommentoi.

Lehtihaastattelussa ministeri Kyenge kertoi saavansa uhkailuja joka päivä.

Uutistoimisto AP:n haastattelema professori pitää Italiaa rasistisena maana.

– Hyvin monet italialaiset ovat selkeitä rasisteja, alkaen entisestä pääministeristä Silvio Berlusconista. Hänhän sanoi Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman olevan nuori, hyvännäköinen ja auringonpolttama. Berlusconi on myös kommentoinut Milanon näyttävän afrikkalaiselta kaupungilta eikä hän suinkaan tarkoittanut arkkitehtuuria. Nämä ovat rasistisia heittoja eivätkä ne olisi hyväksyttäviä missään muussa Euroopan maassa tai Pohjois-Amerikassa, sanoo Rooman amerikkalaisen yliopiston professori James Walston.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.