Mainos

Italiassa kaupattiin hengenvaarallisia lentokoneenosia

Italiassa kaupatut väärennetyillä papereilla varustetut koneenosat saattavat olla yhteydessä Queensissä tapahtuneeseen tuhoisaan lento-onnettomuuteen.

Italiassa on käyty kauppaa hengenvaarallisilla, tarkastamattomilla ja korjaamattomilla vanhojen lentokoneiden osilla, kirjoittaa sanomalehti La Repubblica.

Maan poliisi on paljastanut ryhmän yrityksiä, jotka ovat välittäneet lentokoneenosia väärennetyillä papereilla. Ryhmän välittämillä osilla saattaa olla osuutta New Yorkin Queesissä viime marraskuussa sattuneeseen lento-onnettomuuteen, jossa kuoli yli 260 ihmistä. Osien epäillään aiheuttaneen Yhdysvalloissa myös muita onnettomuuksia ja vaarantaneen useiden lentokoneiden lentoturvallisuuden.

Italialaiset Panaviation, New Tech Italia ja New Tech Aerospace -nimiset yhtiöt ovat myyneet eteenpäin käytettyjä lentokoneenosia ilman lain vaatimia kuntotarkastuksia ja korjauksia. Lisäksi käytettyjä varaosia on väitetty uusiksi.

Fiumicinon lentokentällä Roomassa on tänään takavarikoitu kaksi Panaviationin konttia. Kontit sisältävät kuuden vanhan lentokoneen osia, jotka yritys oli ostanut ja oli nyt myymässä eteenpäin yhdysvaltalaisille lentoyhtiöille. Näitäkään osia ei ole tarkastettu eikä korjauksia ole suoritettu.

Italian poliisin mukaan ovat myyneet lentokoneenosia useille italialaisille, eurooppalaisille ja amerikkalaisille lentoyhtiöille.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on pyytänyt Italian poliisilta yhteistyötä tapausten selvittämiseksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.