Mainos

Italiassa haudattiin järistyksen uhrit

San Giuliano di Puglian kylässä on tänään vietetty torstaisen maanjäristyksen uhrien hautajaisia. Järistyksessä kuoli 29 ihmistä.

hautajaiset, arkut, uhrit

Pienen italialaisen San Giuliano di Puglian asukkaat kerääntyivät tänään jättämään viimeiset jäähyväiset torstaisen maanjäristyksen uhreille.

Järistys tuhosi kylän koulun ja surmasi 29 ihmistä, heistä 26 pieniä koululaisia. Kaikki turmassa menehtyneet lapset olivat alle 10-vuotiaita.

Surevat kyläläiset kulkivat kylän urheiluhalliin asetettujen arkkujen ohi. Arkkujen luo oli kerätty valokuvia lapsista sekä heidän lempilelujaan. Muistotilaisuus pidettiin karussa teltassa kylän keskustassa.

Paikalle oli saapunut Italian presidentti Carlo Azeglio Ciampi ja maan hallituksen edustajia. Pääministeri Silvio Berlusconi ei ollut saapunut muistojuhlaan. Hän kävi kylässä jo viime viikon torstaina, ja sai vastaansa kyläläisten buuaukset. Paavi oli lähettänyt surijoille viestin, jossa hän ilmaisi syvän osanottonsa uhrien omaisille.

Vihaa ja katkeruutta

Surun lisäksi kyläläisiä yhdisti katkeruus ja viha, sillä useat Italian hallitukset ovat viitanneet kintaalla kyläläisten vaatimuksiin kohentaa paikallisia julkisia rakennuksia. Kyläläisten tiedossa ei myöskään ollut, että alue oli luokiteltu äärimmäisen maanjäristysherkäksi alueeksi.

-Olen murtunut mies, mutta en ole kuitenkaan vastuussa tapahtuneesta, sanoi Giuseppe La Serra, jonka piti aloittaa nyt tuhoutuneen koulun kunnostus vuoden sisällä.

-Jos alue olisi julkisesti luokiteltu maanjäristysalueeksi, olisin toiminut toisin, La Serra totesi.

Torstainen järistys tuhosi koulurakennuksen ja vaurioitti muita rakennuksia Etelä-Italiassa sijaitsevassa kylässä. Pääjäristystä on seurannut useita jälkijäristyksiä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.