Mainos

Italiassa hallituskriisi

Italian eiliset parlamenttivaalit ovat johtaneet pääministerin eronpyyntöön. Presidentti Carlo Azeglio Ciampi ei kuitenkaan myöntänyt pääministerille.

Italia

Italian pääministerin Massimo D Aleman oli määrä tavata presidentti Carlo Azeglio Ciampin tänään sen jälkeen, kun hänen hallitustaan tukevat keskustavasemmistolaiset puolueet olivat hävinneet eilen pidetyt kunnallisvaalit.

Pääministeri pyysi presidentiltä hallituksen eroa. D Aleman tie hallituksen johdossa on ollut jo tähänkin asti kivinen. Lähes neljä kuukautta sitten hän pyysi hallituksineen eroa, mutta ministerivaihdosten jälkeen hänen vannoi uudestaan virkavalan toiselle kaudelleen.

Pääministeri antoi voimakkaan tukensa ennen kunnallisvaaleja keskustavasemmistolaisten puolueiden ehdokkaille. Tämäkään ei auttanut, sillä kyseiset puolueet menettivät neljä kuntaa oppositiolle. Näin ollen oppositiolla on nyt 8 kuntaa sunnuntaina valituista 15:stä ja hallituspuolueilla 7.

Oppositio onkin jo ehtinyt vaatia ennenaikaisten parlamenttivaalien järjestämistä. Normaalioloissa parlamentin kausi päättyisi vuoden päästä.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.