Mainos

Italian ympäristönsuojelu ahdingossa

Ympäristönsuojelu on Silvio Berlusconin hallituskaudella jäänyt Italiassa lapsipuolen asemaan. Erityisesti laiton rakentaminen erilaisille suojelualueille kukoistaa.

Ympäristönsuojelijat pitävät pöyristyttävänä sitä, että jo kolmannen kerran Italiassa on säädetty laki, jolla kaavoittamattomalle maalle ilman lupaa rakentaneet armahdetaan.

Palasesta rakentamatonta Adrian meren rantaa maksettaisiin miljoonia, jos se olisi myynnissä. Kekseliäs ja joustava italialainen saa kuitenkin tällaisen mökkipaikan itselleen ilmaiseksi.

- Tästä me näemme, että kyseessä on valtiollinen suojelualue, mutta silti tänne on noussut kokonainen lomamökkien yhdyskunta. Itse asiassa tälle alueelle ei saisi edes tulla kukaan minun lisäkseni, suojelualueen valvoja Giacinto De Renzi kertoo.

Alunperin luonnonsuojelijat ja lintuharrastajat saivat rakentaa Adrianmeren viimeiselle luonnonmukaiselle suistoalueelle majoja, jotka piti purkaa talveksi. Vuosi toisensa jälkeen purkajia oli yhä vähemmän.

Pohjois-Italiassa laiton rakentaminen rajoittuu yleensä kuvatunkaltaisiin harmittomiin mökkikyliin. Etelässä taas on rakennettu kokonaisia kymmenien tuhansien asukkaiden kyliä ja kaupungiosia vastoin määräyksiä. Nyt Berlusconin hallitus on armahtamassa koko tämän laittoman puuhastelun.

Muutenkin Berlusconin valtakaudella ympäristö on Italiassa unohdettu kokonaan. Teitä, siltoja ja asuinalueita rakennetaan suojelualueista piittaamatta.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 21.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.