Mainos

Italian umts-huutokauppa päättyi - Blu vetäytyi

Italian kolmannen sukupolven matkapuhelinluvista käytävä huutokauppa lopahti lyhyeen tänään, kun yksi hakijoista eli Blu-yhteenliittymä luopui kisasta.

Näin Euroopan viimeinen suuri umts-huutokauppa ehti jatkua vain kaksi päivää. Brittiläisen teleoperaattorin British Telecomin ympärille rakentuvan Blun vetäytyminen tietää sitä, että viittä jaossa olevaa lupaa tavoittelee enää sama määrä hakijoita.

Tämä merkinnee, että espanjalaisen Telefonican johtama Ipse-yhteenliittymä, jossa Sonera on mukana vajan viidenneksen osuudella, olisi saamassa toimiluvan. Italian hallitus harkitsi tänään, voitaisiinko huutokauppaa jatkaa siten, että lupien määrä pudotettaisiin neljään.

Hallituksen haluja jatkaa huutokauppaa selittää se, että tähän mennessä tarjouksia on pöydässä vasta vajaan 12,2 miljardin euron eli noin 73 miljardin markan verran. Se on vain puolet siitä summasta, minkä Italia toivoi keräävänsä toimilupien jaosta. Tosin Italian hallitus vakuutteli, että umts-huutokaupan kehno päätös ei romuttaisi budjettisuunnitelmia, koska niiden laskelmat on laadittu maltillisesti 10,4 miljardin euron huutokauppatulojen varaan.

Analyytikot, jotka etukäteen povasivat Italian valtion saavan matkapuhelinlisensseistä 25 miljardia euroa, kuitenkin epäilivät huutokaupan kangertelun olevan huono uutinen Italian finanssipoliittisten tavoitteiden kannalta.

Italian umts-lupia hakemassa oli neljä jo ennestään Italian markkinoilla toimivaa operaattoria eli Blun lisäksi Telecom Italia, Vodafonen Omnitel ja Wind, jonka taustalla on mm. France Telecom. Uusina yrittäjinä markkinoille ovat pyrkimässä Ipse ja hongkongilaisen Hutchison Whampoan vetämä Andala-konsortio. (STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.