Mainos

Italian tulvissa kymmeniä kuolleita

Etelä-Italiaa koettelevissa tulvissa ja maanvyöryissä on menehtynyt ainakin 54 ihmistä, kertoi Italian radio. Lisäksi lähes sata ihmistä on kateissa. Laajat pelastustyöt pääsivät toden teolla käyntiin tänään.

Viikonvaihteessa alkaneet rankkasateet ovat vieneet mukanaan ajoneuvoja sekä tuhonneet rakennuksia, ja noin 2000 ihmistä on menettänyt kotinsa. Satoja sotilaita ja palomiehiä, pelastuslaitosten työntekijöitä ja vapaaehtoisia osallistui pelastustöihin. Italian hallitus on luvannut satojen miljoonien markkojen arvosta hätäapua ja parlamentin odotettiin julistavan pahiten kärsineet alueet hätätilaan.

Pahinta tuhoa vesi ja muta ovat aiheuttaneet Sarnon, Quindicin ja Sianon kaupungeissa, jotka sijaitsevat Campanian alueella. Jotkut asiantuntijat syyttävät mudan ja veden aiheuttamista tuhoista huonoa rakentamista ja kehittymätöntä infrastruktuuria sekä paikallisia viranomaisia, jotka eivät olleet varautuneet luonnonkatastrofiin. Kyseessä on pahin luonnonkatastrofi Italiassa vuosiin.

Italian hätätilanteista vastaavan ministeriön johtaja Franco Barberi sanoi, että eräs syy tuhoon on se, että metsiä ei ole hoidettu tuhoalueella lainkaan. Niinpä tulvavedet ja mutavyöryt ovat päässeet esteettä etenemään rinteillä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.