Mainos

Italian sähkökatko ohi, syyn selvittely jatkuu

Italian energiaviranomaisten mukaan koko maa on jälleen maanantaina sähkönjakelun piirissä sunnuntain laajan sähkökatkon jälkeen.

Italia

Ainakin osissa Sisiliaa ja eteläistä Puglian maakuntaa asukkaat kuitenkin kertoivat sähkön olleen poikki vielä maanantaina aamupäivällä Viranomaisten mukaan tilanne palaa täysin normaaliksi tiistaihin mennessä.

Italian tiedotusvälineet kertoivat viiden ihmisen kuolleen sähkökatkon aiheuttamissa onnettomuuksissa. Varmuutta katkon syystä ei vielä ole. Italian energiaviranomaiset ovat sanoneet katkon aiheutuneen ongelmista Ranskan ja Sveitsin sähkönsiirtoverkostoissa.

Italian teollisuusministeri Antonio Marzano vaati tutkimusta ongelmista, joita Italian riippuvuus ulkomaisesta sähköstä aiheuttaa. Italia tuo noin 17 prosenttia tarvitsemastaan sähköstä Ranskasta ja Sveitsistä. Sveitsissä kerrottiin myrskyn irti repimän puun katkaisseen yhden voimalinjan. Tämä ei kuitenkaan voinut aiheuttaa sähköjen katkeamista koko Italiassa, sähköyhtiö ATEL korosti. Niin lentoliikenne kuin maantie- ja rautatieliikennekin takkuilivat katkoksen vuoksi.

Taloudellisista kokonaisvahingoista ei vielä ole arvioita, mutta Italian vähittäiskauppiaiden liitto sanoi alan menettäneen 120 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.