Mainos

Italian poliisi sulki mittavan piraattiringin

Italian poliisi on paljastanut tähän asti Euroopan suurimman Internet-piratismiringin, joka välitti laittomia ohjelmisto-, musiikki ja videokopioita.

Ringin arvioitu vuosittainen liikevaihto oli 100 miljoonaa euroa. Ohjelmistonvalmistajien etujärjestö Business Software Alliance (BSA) sekä Federation Against Music Piracy (FPM) tarjosivat operaatiossa teknistä asiantuntemusta.

181 henkilöä on syytettynä tekijänoikeusrikoksesta. 10 300 ringin henkilön kohdalla tutkimuksia jatketaan. Hiljattain julkaistun IPR:n tutkimuksen mukaan Italiassa on Länsi-Euroopan toiseksi korkein piratismiprosentti, 47.

Operaatio sai alkunsa vihjeestä, joka johti lopulta yllätysiskuihin 30 Italian maakunnassa viimeisten puolen vuoden aikana. Operaatiossa paljastui laaja myyntiverkosto, joka toimi sähköpostitse internetissä. Verkoston vuosittainen myyntipotentiaali oli arviolta kahden miljardin euron luokkaa.

Poliisi takavarikoi ringiltä tuhansia laittomia ohjelmisto-, cd- ja videokopioita, sekä tietokonelaitteita ja videonauhureita. Etsinnöissä löytyi Adoben, Applen, Autodeskin, Macromedian, Microsoftin ja Symantecin ohjelmistoja, sekä muun muassa Madonnan ja Robbie Williamsin levyjä. BSA ja FPM auttoivat Italian poliisia piraattituotteiden tunnistamisessa.

- Tapaus todistaa, että Internetissä toimivat rikollisjärjestöt ovat todellinen uhka. BSA:n internetetsivät tarjoavat tarvittaessa asiantuntemustaan muissakin vastaavissa tapauksissa ympäri Euroopan. Internet-piratismin vastaisessa taistelussa tarvitaan kampanjoinnin ja koulutuksen lisäksi vahvaa lainsäädäntöä, BSA:n Euroopan toiminnasta vastaava Beth Scott sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.