Italian poliisi pidätti lisää jalkapallomellakoista epäiltyjä

Rooman poliisin mukaan paikallinen syyttäjää harkitsee ainakin kahden tai kolmen pidätetyn syyttämistä terrorismista.

Italian poliisi on tehnyt kolme uutta pidätystä reilu viikko sitten tapahtuneisiin jalkapallomellakoihin liittyen. Rähinät alkoivat kun Lazion fani kuoli poliisin luotiin maantien levähdyspaikalla lähellä Arezzoa. Kuolema aiheutti mellakoita ympäri Italian. Kahinoissa loukkaantui 75 poliisia.

Poliisin mukaan Roomassa on nyt pidätettynä yhteensä seitsemän ihmistä. Roomassa raivostuneet fanit hyökkäsivät viikko sitten lähellä jalkapallostadionia sijaitsevien poliisin toimitilojen ja Italian olympiakomitean tilojen kimppuun. Muualla Italiassa mellakoiden jäljiltä on pidätettynä 18 ihmistä.

Pidätettyjä epäillään ammuskelusta, ikkunoiden rikkomisesta ja poliisiautojen kivittämisestä. Rooman poliisin mukaan paikallinen syyttäjää harkitsee kahden tai kolmen pidätetyn syyttämistä terrorismista.

26-vuotias Lazion fani istui autossa levähdyspaikalla, kun poliisi ampui häntä kuolettavasti niskaan. Poliisin mukaan kyse oli traagisesta virheestä. Laukauksen ampunutta poliisia epäillään taposta.

Viikon takaisten mellakoiden takia tänään ja huomenna Italian jalkapalloliigan Serie A:n joukkueista vain neljä avasi stadioninsa lehterit myös vierasjoukkueiden kannattajille.

Vierasjoukkueen kannattajia päästetään huomisiin Juventus-Palermo, Lazio-Parma, Reggina-Fiorentina ja Udinese-Siena-otteluihin. Inter Milanon kotikentälle San Siroon Atalanta-otteluun vaadittiin eilen Interin kausikortti ja todiste siitä, että asuu Milanon alueella.

(MTV3-STT-AP-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat