Mainos

Italian poliisi jahtaa terroristiepäiltyjä

Sisäministeri Giuseppe Pisanun mukaan Italia saattaa olla terroristien seuraava kohde. Tänään Italiassa on käynnistynyt maanlaajuinen terrorismin vastainen operaatio.

Italian poliisi on käynnistänyt tänään koko maan kattavan terrorismin vastaisen operaation, kertoo uutistoimisto Ansa.

Poliisilähteiden mukaan etsinnät kohdistuvat epäiltyihin, joiden taustoja on tutkittu jo jonkin aikaa. Sadat poliisit ja karabinieerit tekivät kotietsintöjä useissa kaupungissa sekä Pohjois-Italiassa että etelässä Napolissa ja Sisiliassa.

Lähteiden mukaan epäiltyjen uskotaan olevan ääri-islamilaisia.

Sisäministeri Giuseppe Pisanu on varoittanut, että "terrorismi on myös Italian ovella". Pisanun mukaan maa saattaa olla terroristien seuraava kohde, ellei parlamentti tiukenna turvallisuuslakeja.

Terroristeja tuomittiin vankeuteen

Italialainen tuomari tuomitsi keskiviikkona kaksi miestä terrorismista vankeusrangaistuksiin. Tuomiot tulivat milanolaiselle metroasemalle ja Cremonan kaupungin kirkkoon suunnitelluista iskuista, kertoi Brescian kaupungin tuomioistuimen virkailija.

Tuomioiden pituudet vaihtelivat reilusta kolmesta vuodesta vajaaseen viiteen vuoteen. Toista tuomituista, marokkolaista uskonoppinutta, epäillään myös osallisuudesta 45 ihmisen hengen vaatineeseen iskuun Casablancassa vuonna 2003.

Italian poliisi pidätti jo viime viikolla 142 terrorismista epäiltyä.

Terroristit iskevät olympialaisiin?

Italian viranomaiset pelkäävät, että terroristit saattavat iskeä vuoden 2006 talviolympialaisissa Torinossa. Olympialaiset järjestetään ensi helmikuussa ja niihin odotetaan satoja tuhansia katsojia sekä tuhansia urheilijoita.

- Me tiedämme jo nyt koska he iskevät: helmikuussa, sanoi oikeusministeri Roberto Castelli Corriere della Sera -sanomalehdessä.

Salaisesta palvelusta vastuussa olevan Italian parlamentin komission johtaja Enzo Biancon mukaan tammi-maaliskuu on kriittisin aika terrori-iskulle. Tuona aikana Italiassa järjestetään olympialaisten lisäksi myös vaalikampanja yleisvaaleja ajatellen.

Sisäministeri Pisanu vaati jo eilen parlamenttia hyväksymään lisärahoitusta olympialaisia turvaamaan.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.