Mainos

Italian poliisi epäilee löytäneensä terroristipesän Rooman läheltä – suunnitellaanko kaupungista iskuja eri puolille Eurooppaa?

Tunisialaiset miehet, jotka olivat tiettävästi vastuussa Saksan ja Ranskan terrori-iskuista, viettivät paljon aikaa Rooman lähellä sijaitsevassa Apriliassa.

Aiheesta kertoi Rooman syyttäjäviraston syyttäjä Francesco Caporale uutistoimisto AFP:lle, The Local uutisoi.

Caporale sanoi, että Aprilian alue on ollut jo pidemmän aikaa viranomaisten valvonnassa, koska siellä on uskottu asuvan henkilöitä, joilla voisi olla yhteyksiä islamin nimiin iskuja tekeviin terroristeihin.

Tunisialainen Ahmed Hanachi, joka tappoi kaksi nuorta naista Marseillessa viime sunnuntaina, asui useita vuosia kaupungissa.

– Hän meni naimisiin italialaisen kanssa Apriliassa vuonna 2008, ja oli rekisteröity asukkaaksi alueelle maaliskuusta 2010 alkaen, kaupungin edustaja kertoi.

Kaupungissa on asunut useita terroristeja

Kaupungissa asui myös tunisialainen Anis Amri, joka kaappasi vuonna 2016 rekan, ja ajoi sillä Berliinin joulumarkkinoille. Tämän seurauksena 12 ihmistä kuoli ja ainakin 48 loukkaantui.

Myös algerialainen Khaled Babouri asui kaupungissa. Hän hyökkäsi kahden poliisin kimppuun Belgiassa vuonna 2016. 

Lisäksi kaupungissa on asunut kolme muuta tunisialaista, joiden uskotaan olleen yhteydessä Amriin. Heidät on poistettu maasta.

Viranomaiset tutkivat tällä hetkellä, valmistellaanko Apriliassa vääriä henkilöpapereita tai onko se esimerkiksi tukikohta, josta suunnitellaan iskuja eri puolille Eurooppaa.

Aprilia sijaitsee 40 kilometrin päästä Roomassa ja siellä asustaa noin 60 000 ihmistä. Kaupungin asukkaissa on paljon ulkomailla syntyneitä, muun muassa Aasiasta ja Pohjois-Afrikasta. Tunisialaisia alueella uskotaan asuvan noin 400.

Huomenta Suomessa pohdittiin, kuinka terrorismi on muuttunut

7:09


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.