Italian opetusministeri erosi tehtävästään – syynä koulujen ja yliopistojen rahoituksen puutteet

Italian opetusministeri Lorenzo Fioramonti on eronnut tehtävästään. Asiasta kertoivat useiden italialaismedioiden joukossa muun muassa Repubblica ja Corriere della Sera.

Viiden tähden liikkeen Fioramonti kertoi syyksi ministeriön rahoituksen. Hän on vaatinut kolmen miljardin euron lisärahoitusta kouluille ja yliopistoille.

New York Times kirjoittaa, että maan parlamentti vahvisti vuoden 2020 budjetin maanantaina. Maan valtiovarainministeri Roberto Gualtieri kertoi, että koulutuksen rahoitusta lisättiin kahdella miljardilla eurolla.

Lehden mukaan Italia käyttää 2,8 prosenttia bruttokansantuotteestaan koulutukseen, mikä on vähemmän kuin monissa teollisuusmaissa. Maan koululaiset eivät ole pärjänneet Pisa-testeissä yhtä hyvin kuin monet muut läntisen Euroopan verrokkimaat.

Fioramontin odotetaan eroavan puolueesta

Huhuja ministerin erosta on liikkunut jo useamman päivän. Fioramonti oli jo aikaisemmissa haastatteluissa kertonut jättävänsä tehtävänsä, mikäli lisärahoitusta ei myönnettäisi. Opetusministerin kerrotaan jättäneen eropyyntönsä jo maanantaina, mutta pääministeri Giuseppe Conten kanslia vahvisti asian vasta keskiviikkona.

Italian uusi hallitus aloitti syyskuussa. Sen muodostivat keskustavasemmistolainen Demokraattinen puolue ja populistinen Viiden tähden liike. Conte johti myös edellistä hallituskoalitiota, jonka muodostivat Viiden tähden liike ja laitaoikeistolainen Lega.

New York Timesin mukaan Fioramontin erolla ei odoteta olevan suuria poliittisia seuraamuksia. Ex-ministerin odotetaan eroavan Viiden tähden liikkeestä ja perustavan itsenäisen puolueen, joka yhä tukisi Conten johtamaa hallitusta, Repubblica kirjoittaa.

 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja