Mainos

Italian maanjäristyksissä useita uhreja

Ainakin kymmenen ihmistä on saanut surmansa Keski-Italiaatänään koetelleissa maanjäristyksissä. Järistykset vaurioittivat lisäksi pahoin kuuluisaa Franciscus Assisilaisen kirkkoa.

Umbrian maakunnassa sattuneessa kahdessa järistyksessä loukkaantui yli 50 ihmistä. Toinen järistyksistä sattui varhain aamulla ja se oli voimakkuudeltaan 5,5 richteriä. Keskipäivällä sattunut toinen järistys oli voimakkuudeltaan 5,6 richteriä.

Pahiten järistykset koettelivat Collecurtin ja Cesin kyliä Umbrian maakunnassa. Suurinta huomiota herätti kuitenkin Assisin kaupungissa sijaitsevan Franciscus Assisilaisen kirkon vaurioituminen. Kirkko on Italian tunnetuimpia matkailunähtävyyksiä. Franciscus Assisilainen eli 1100- ja 1200-lukujen vaihteessa. Luonnonrakkaudestaan tunnettu Franciscus perusti fransiskaanien munkkijärjestön.

Kirkossa oli korvaamattomia Giotton ja Cimabuen freskomaalauksia. Kirkossa on myös Franciscuksen hauta. Neljä kirkossa ollutta ihmistä sai surmansa järistyksessä.

Italia on järistysaluetta. Viimeksi siellä sattui paha järistys 1980, jolloin yli 2500 ihmistä kuoli. Tuolloinen 6,8 richterin järistys aiheutti laajaa tuhoa Campanian ja Basilicatan alueilla Etelä-Italiassa.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.