Mainos

Italian maanjäristyksessä kuolleita nyt 228

Italian maanjäristyksessä kuolleita on uutistoimisto Ansan mukaan jo 228. Viranomaisten mukaan on syytä pelätä, että uhrien määrä nousee vielä.

Pelastustyöt ovat jatkuneet maanjäristysalueella tämän päivän. Raunioista etsitään ihmisiä, ja eloon jääneitä on pelastettu päivän mittaan. Esimerkiksi 98-vuotias nainen on saatu elävänä esiin raunioista yli vuorokausi järistyksen jälkeen.

- Armeijan edustajan mukaan ihmisiä on vielä kateissa ja heidän uskotaan löytyvän raunioista. Osa heistä saattaa olla vielä elossa, kertoo MTV:n uutisten toimittaja Rita Strömmer, joka on matkustanut onnettomuusalueelle tänään.

Järistyksen vuoksi koditta jääneitä ihmisiä on päässyt lähtemään kaupungista ystävien ja sukulaisten luo, koska katuja ja teitä on saatu raivattua liikennöitävään kuntoon. Mutta edelleen L'Aquilassa on paljon ihmisiä turvaa ja suojaa vailla, sillä kaupunki on suuri.

Jälkijäristyksiä on ollut lukuisia, ja viranomaiset ovat sulkeneet vanhan kaupungin juuri niiden takia.

- Täällä pelätään, että jälkijäristykset romahduttavat taloja, jotka vaurioituivat maanantain järistyksessä. Erityistä huolta kannetaan vanhankaupungin alueesta, missä kadut ovat ahtaita ja uudet romahdukset voisivat olla kohtalokkaita.

Katso Rita Strömmerin raportti L'Aquilasta (Kymmenen uutiset 7.4.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.