Mainos

Italian lakot sotkevat liikennettä

Julkisen liikenteen työntekijät lakkoilevat tällä viikolla Italiassa. Lakolla vastustetaan maan hallituksen työreformia.

Italian ay-liike lakkoili viimeksi huhtikuussa.


Italiassa tällä viikolla alkavat julkisen liikenteen työntekijöiden lakot vaikeuttavat paitsi italialaisten myös tuhansien turistien matkustamista. Työmarkkinalakien muuttamista vastustava maan suurin ammattiliitto CGIL vaatii muun muassa, että uusien työntekijöiden irtisanomisia ei saa helpottaa, kuten pääministeri Silvio Berlusconin hallitus on esittänyt.

Tänään lauttapalvelut voivat katketa paikoittain, kun meriliikenteen työntekijät keskeyttävät työnsä neljän tunnin ajaksi. Huomenna pysähtyvät Treniatalian junat, jos yhtiön työntekijät toteuttavat uhkauksena ja liittyvät lakkoon.

Neljän tunnin työtaistelun pelätään ulottuvan myös bussi-, metro- ja raitiovaunuliikenteeseen torstaina ja lentokentille perjantaina.

Hallituksen lakiuudistuksia vastaan protestoitiin myös kolme kuukautta sitten järjestetyllä yleislakolla, joka pysäytti koko maan. Kaksi ammattiliittoa CISL ja UIL pääsivät viime perjantaina sopimukseen hallituksen kanssa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.