Mainos

Italian lainojen korot nousevat jatkuvasti

Italian valtionlainojen korot ovat nousseet tänään jälkimarkkinoilla jälleen uusiin ennätyksiin.

Viiden vuoden lainan korko oli kaupankäynnin alkaessa alle seitsemän prosenttia. Nyt se on jo 7,71 prosenttia. Kymmenen vuoden lainan korko ylitti seitsemän prosentin kipurajan aamupäivällä, jonka jälkeen se tippui hetkeksi katastrofaalisena pidetyn seitsemän prosentin alle. Nyt korko on 7,45 prosenttia.

Seitsemää prosenttia on yleisesti pidetty rajana, jonka jälkeen markkinat menettävät uskonsa valtion maksukykyyn. Kreikka, Irlanti ja Portugali joutuivat turvautumaan EU:n hätärajoitukseen rajan ylitettyään.

Italia on liian suuri talous EU:n pelastettavaksi. Ainoastaan Euroopan keskuspankin ilmoitus rajattomasta luotonannosta voinee enää pelastaa tilanteen.

Periaatteessa Italian tilanne ei ole yhtä akuutti, sillä valtaosa sen 1900 miljardin valtionvelasta on kotimaista. Lisäksi Italian lainojen keskimääräinen erääntymisaika on melko pitkä, noin seitsemän vuotta.

Käytännössä uusien lainojen korko on jo niin suuri, että se voi pian johtaa Italian lainoja omistavien markkinatoimijoiden paniikkireaktioon ja lainojen pakkomyynteihin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.