Mainos

Italian lähentymisohjelmaa kiiteltiin Brysselissä

Italian lähentymisohjelma pääsystä mukaan rahaliitto Emuun sai odotetusti lämpimän vastaanoton EU:n valtiovarainministerien kokouksessa Brysselissä. Italia on asettanut tavoitteekseen Emun julkistalouden alijäämää koskevan lähentymisehdon täyttämisen tänä vuonna.

Ehdon mukaan alijäämä ei saa ylittää kolmea prosenttia bruttokansantuotteesta. Valtiovarainministeri Carlo Ciampin mukaan hallitus ryhtyy uusiin säästötoimiin, jos alijäämä uhkaa kasvaa suuremmaksi.

Italian mahdollisuudet päästä mukaan Emuun heti alusta ovat viime aikoina parantuneet, sillä julkistalouden alijäämä on kutistunut ja inflaatio laskenut.

Muut valtiovarainministerit ilmaisivat kuitenkin huolensa Italian suuren valtionvelan vuoksi. Vaikka velka onkin vähentynyt, tulee se lähentymisohjelman mukaan olemaan vielä 116 prosenttia bruttokansantuotteesta vuonna 2000.

Suomalaisten EU-lähteiden mukaan Italian ohjelma perustuu optimistisiin korko- ja kasvuennusteisiin. Jos korot kasvavat, nousevat myös valtionvelan hoitokustannukset ja sitä kautta myös julkistalouden alijäämä.
(STT-Richard Brander)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.