Mainos

Italian hallitus voittajaksi

Italian pääministerin Romano Prodin keskustavasemmistolainen hallitus sai kansan tuen eilisissä paikallisvaaleissa.

Italian keskustavasemmistolainen Oliivipuu-liitto voitti alustavien tietojen mukaan kuusi Italian 14 kaupunginjohtajan paikasta eilisissä kunnallisvaaleissa. Vaaleissa ei tarvittane uusintakierrosta. Silvio Berlusconin johtama keskustaoikeistolainen puolue sen sijaan kärsi vaaleissa ankaran tappion. Puolue on saamassa kolme kaupunginjohtajan paikkaa.

Vaalien tulos kertoo Oliivipuu-liiton johtajan, pääministeri Romano Prodin ja hänen hallituksensa vankasta kannatuksesta.
-Kansalaiset ovat palkinneet kunnallishallitukset, jotka ovat rohkeasti kohdanneet vuosikymmeniä sivuun sysätyt ongelmat. Samalla kun tämä antaa meille luottamusta, se lisää myös vastuutamme, Prodi sanoi tänään.

Prodin mukaan vaalit olivat myös testi kansalaisten halusta liittyä Euroopan raha- ja talousliitto Emuun. Hän on jyrännyt puolitoistavuotisen virkakautensa aikana läpi kovia budjettivaatimuksia varmistaakseen Italian mukaanpääsyn. Prodi ja hallitus joutuivat vain kuusi viikkoa sitten vaikeaan budjettikriisiin kommunistien kanssa. Riita saatiin kuitenkin sovittua, kun Prodi myöntyi kommunistien vaatimuksiin eläkejärjestelmän uudistuksessa ja työaikakiistassa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.