Mainos

Italian hallitus erosi

Italian pääministeri Romano Prodi ilmoitti eroavansa tänään sen jälkeen, kun hän oli hävinnyt yhdellä äänellä luottamuslauseäänestyksen parlamentin alahuoneessa. Edustajainhuone antoi Prodin hallitukselle epäluottamuslauseen äänin 313-312. Äänestyksen jälkeen Prodi jätti eroanomuksensa presidentti Oscar Luigi Scalfarolle, joka hyväksyi eronpyynnön. Presidentti pyysi kuitenkin Prodin keskusta-vasemmistolaista hallitusta jatkamaan toistaiseksi toimitusministeristönä.

Opposition kansanedustajat osoittivat äänekkäästi suosiotaan, kun alahuoneen puhemies Luciano Violante ilmoitti luottamuslauseäänestyksen tuloksen. Prodi ilmoitti jo ennen äänestystä, että hän eroaa pääministerin tehtävästä, jos hän ei saa parlamentin luottamusta. Äänestystuloksen selvittyä Prodi tyytyi sanomaan, ettei ole pettynyt. Hallituksen kaatuminen sai osakekurssit kääntymään alamäkeen Italiassa. Rahoitusmarkkinat olivat luottaneet siihen, että Prodin hallitus saisi parlamentin luottamuksen, vaikka äänestyksestä odotettiinkin jo ennalta tiukkaa.

Prodin vähemmistöhallitus toimi pitkään kommunistien tuella. Tilanne muuttui aiemmin tällä viikolla, kun kommunistit vetivät tukensa hallitukselta. Prodille ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin mittauttaa hallituksensa luottamus parlamentissa.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.