Mainos

Italian EU-puheenjohtajuus nettijäynän kohteena

Italian EU-puheenjohtajuus on joutunut nettijäynän kohteeksi. Belgialainen tietotekniikan opiskelija on varannut itselleen Italian puheenjohtajakauden nettisivujen oletusarvoisen osoitteen www.eu2003.it.

Koska Italian puheenjohtajuuskausi on alkamassa runsaan kuukauden päästä, alkavat tuhannet tiedonhakijat jo nyt etsiä Internetistä tietoa Italian ohjelmasta ja tavoitteista. Osoite vie kuitenkin nettisivuille joilla tulee vastaan kuva terroristijohtaja Osama bin Ladenista, jonka voi asettaa tietokoneensa taustakuvaksi. Lisäksi sivuilla on muutama rivi tekstiä EU-puheenjohtajan tehtävistä. Italian pääministeristä Silvio Berlusconista tai Italian EU-tavoitteista ei sitä vastoin näy jälkeäkään.

Gentiläisen yliopiston 23-vuotias opiskelija Wouter Coppens kertoi STT:lle sähköpostitse, että hän haluaa nettisivujen avulla esitellä harrastustaan graafista suunnittelua. Hän kertoo rekisteröineensä osoitteen jo viime vuoden helmikuussa.

-Tein sen vitsinä - halusin kokeilla, voiko näin tehdä EU-maan hallitukselle, Coppens kertoo.

Coppens vakuuttaa, että hän on valmis myymään varaamansa osoitteen Italialle.

-Olen jo lähettänyt Italian hallitukselle muutaman sähköpostin, mutta he eivät ole vastanneet niihin mitenkään.
EU-puheenjohtajat ovat jo muutaman vuoden aikana ottaneet käytännöksi, että puheenjohtajakauden ohjelmaa ja tapahtumia esitellään internet-osoitteessa, joka muodostuu www.euvuosiluku.maan tunnus. Rinnakkain on käytetty myös EU:n ranskankielisen lyhenteen mukaista mallia www.ue .. jne. Tämän mallin otti käyttöön Ruotsi alkuvuonna 2001 ja samaa rakennetta on käytetty siitä lähtien.

Viime vuonna Tanskalle kävi nolosti, kun puheenjohtajuuden järjestäjät unohtivat varata osoitteen www.ue2002.dk. Osoitteen kaappasivat EU-vastustajat, jotka käyttivät nettisivua tiedottaakseen mielenosoituksista ja muista EU-vastaisista tempauksista joita järjestettiin mm. Kööpenhaminan EU-huippukokouksen yhteydessä.

Suomen tulevan EU-puheenjohtajakauden osoitetta eivät pääse belgialaiset tai muutkaan pilailijat kaappaamaan. Ulkoministeriö on jo varannut sekä www.eu2006.fi että www.ue2006.fi-osoitteet. Nykyisen puheenjohtajamaan Kreikan nettisivut löytyvät osoitteesta www.eu2003.gr.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.