Mainos

Italialaispoliitikko haukkui Ikean homomainoksen

Italialaispoliitikko on kritisoinut ruotsalaisen huonekalujätti Ikean mainosta, jossa kaksi miestä pitelee toisiaan kädestä kiinni. Perheasioista vastaavan valtiosihteeri Carlo Giovanardin mukaan mainos osoittaa "huonoa makua".

– Pidän sitä vakavana asiana ja huonoa makua osoittavana, että monikansallinen ruotsalaisyritys tulee neuvomaan italialaisille, mitä heidän pitäisi ajatella, Giovanardi sanoi televisiohaastattelussa.

– Luulenpa, että monet Ikean asiakkaat eivät pidä kuvaa kovin miellyttävänä.

Ikea-mainoksessa kaksi ostoskassia kantavaa miestä pitelee toisiaan käsistä. Kuvan teksti kuuluu: "Me olemme avoinna kaikille perheille."

Närkästyneen valtiosihteerin mielestä etenkin mainoksessa käytetty perhe-sana on "täysin Italian perustuslain vastainen, sillä lain mukaan perhe muodostuu vain avioliitossa".

Poliitikon kommentit ovat herättäneet suuttumusta maan oppositiopuolueissa ja ihmisoikeusjärjestöissä. Muun muassa homojen oikeuksia puolustava aktivisti Aurelio Mancuso toteaa, että Giovanardin puheet ovat "vaarallisia, aggressiivisia ja voivat levittää homofobian ilmapiiriä, mikä johtaa väkivaltaan ja loukkauksiin homoja, lesboja ja transseksuaaleja kohtaan".

Italian laki ei tunnusta homoseksuaalien välistä avioliittoa tai siviilivihkimistä.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.