Italialaisnainen odottaa toisen pariskunnan kaksosia – aikoo pitää lapset

Italiassa selvitellään parhaillaan outoa tapahtumavyyhtiä, jossa raskaana oleva nainen on saanut tietää kantavansa toisen pariskunnan kaksosvauvoja.

La Repubblican mukaan hedelmöityishoitoskandaalin keskiössä on viisi pariskuntaa, jotka kävivät hoidoissa roomalaisessa Sandro Pertinin sairaalassa joulukuussa. Neljännellä raskauskuukaudella tehdyn rutiinitestin jälkeen eräs pariskunnista sai tietää, että naisen kohdussa kasvavilla kaksosilla oli eri dna kuin vanhemmilla. 

Uudet dna-testit ovat nyt todistaneet, että sairaalan tekemän virheen vuoksi kahden pariskunnan koeputket olivat vaihtuneet. Virheen uskotaan tapahtuneen naisten sukunimien samankaltaisuuden vuoksi. Myös kaksosten biologinen äiti sai vaihdossa väärän alkion, joka ei kuitenkaan kiinnittynyt kohtuun.

Raskaana oleva nainen on kertonut asianajajansa välityksellä olevansa asiasta järkyttynyt, mutta aikovansa pitää lapset. Italian lain mukaan kaksosten biologinen äiti ei voi vaatia lapsia itselleen. Toisaalta tapaus sisältää paljon uusia elementtejä, jotka täytyy ottaa lain tulkinnassa huomioon.

Sadat pariskunnat vaativat geenitestejä

Virheen vuotaminen julkisuuteen on saanut Sandro Pertinin sairaalan kaaokseen. Sairaalan koeputkihedelmöityksiä tekevä osasto suljettiin, ja sen johtaja vaihdettiin. Italian terveysministeriön tekemä tarkastus on nyt paljastanut suuria puutteita hedelmöityshoito-osaston toiminnassa.

Ainakin 300 hedelmöityshoitoihin turvautunutta pariskuntaa on vaatinut geenitestejä saadakseen varmuuden siitä, että syntynyt lapsi on todella heidän.

Gazzetta di Modenan mukaan kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun italialaissairaalan tekemässä hedelmöityshoidossa tapahtuu virhe. Valkoihoinen pariskunta synnytti Modenassa vuonna 1996 tummaihoiset kaksoset samankaltaisen virheen vuoksi. Sairaala tuomittiin tapauksesta tuolloin puolentoista miljoonan euron korvauksiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja