Mainos

Italialaisia ennätysmäisesti Vantaan turkishuutokaupassa

Turkistuottajat Oyj aloitti tänään myyntikautensa toisen huutokaupan minkinnahkojen myynnillä. Vantaalla pidettävässä huutokaupassa oli sunnuntaille myynnissä noin 700 000 minkinnahkaa, joiden värivalikoima on laaja.

Turkki


Päivän aikana myytiin koko tarjonta lähes sataprosenttisesti.
-Hintataso noudatteli pääosin perjantaina päättyneen Kööpenhaminan huutokaupan savuttamaa tasoa. Länsieurooppalaisten minkkien - joista noin 60 prosenttia on kotimaista alkuperää - keskihinnaksi muodostui 24,80 euroa eli 147 markkaa, kerrottiin Turkistuottajista.

Toimitusjohtaja Pirkko Rantanen-Kervisen mukaan huutokauppa vahvistaa näkemystä, että muodikkaisiin värjäyksiin soveltuvat muunnosminkit kulkevat kysynnän aallonharjalla. Myös mustan minkin kysyntä on vakaata. Eurooppalaiset asiakkaat tekivät sunnuntaina suurimmat ostot.

Poikkeuksellista aiempiin joulukuun alun huutokauppoihin verrattuna oli italialaisten ostajien ennätyksellinen osanotto ja kiinalaisten sekä hongkongilaisten ostajien pieni määrä.

Huutokaupassa oli ensi kertaa tarjolla uuden, maailmassa ainutlaatuisen värilajittelukoneen lajittelema minkkivalikoima. Asiakaspalaute oli myönteistä. Maanantaina turkishuutokauppa jatkuu ketunnahkojen myynnillä. Päätyyppiä sinikettua on tarjolla runsaat 200 000 nahkaa. Suomessa on tuotettu viime vuosina runsaasti nimenomaan sinikettua, joka on myös käynyt hyvin kaupaksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.