Mainos

Italialaiset ylistävät turmalaivan kapteenia – Schettinon vastakohta

Italia ylistää turmalautta Norman Atlanticin kapteenia. Argilio Giacomazzi noudatti ikiaikaista merenkävijöiden perinnettä ja seisoi itse viimeisenä aluksensa kannella, kun kaikki muut oli saatu jo pelastettua.

Giacomazzi jätti aluksensa eilen iltapäivällä 36 tuntia sen jälkeen, kun hän oli lähettänyt hätäkutsun merivartiostolle tulipalosta.

62-vuotiasta Giacomazzia kuvaillaan erittäin kokeneeksi kapteeniksi.

Kapteenin suoraselkäisyys nousi otsikoihin useissa italialaissanomalehdissä. Monet viestimet nostivat rinnalle toisen italialaiskapteenin, jonka toiminta uppoavalla Costa Concordia risteilijällä on vienyt miehen oikeuteen.

Luksusristeilijä Costa Concordian kapteenia Francesco Schettinoa syytetään taposta, kun hän karkasi laivalta puoli tuntia sen jälkeen kun hän oli antanut matkustajille määräyksen hakeutua pelastusveneisiin.

Costa Concordia luksusristeilijä ajoi karille lähellä Giglion saarta tammikuussa 2012. Onnettomuudessa kuoli 32 ihmistä.

Schettino on puolustautunut oikeuskäsittelyssä kertomalla, että hän oli kompastunut ja pudonnut pelastusveneeseen. Hänen mielestään kyse ei ollut pelkuruudesta vaan painovoimasta, joka oli vetänyt hänet pois aluksesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.