Mainos

Italialaisesta turma-aluksesta tuli turistinähtävyys

Italian kaunis rannikko on saanut uuden turistinähtävyyden tammikuussa karille ajaneesta risteilyaluksesta Costa Concordiasta.

Santo Stefanon kalastajakylän turistimäärät ovat kovassa kasvussa, kun matkailijat jonottavat haaksirikkoutuneen matkustaja-aluksen ohi kulkeville laivaristeilyille.

Kymmenen euroa maksavalla lipulla pääsee katsomaan vain muutaman metrin päästä, kuinka yli 114000 tonnia painava luksusristeilijä lepää kyljellään Giglion saaren rantavesissä.

– Saari on nyt entistä suositumpi. Surullista kyllä, tragedia kiehtoo enemmän kuin pelkkä kaunis paikka, tuumii 23-vuotias Daniela.

Tammikuun 13. päivän onnettomuudessa kuoli 23 ihmistä.

Turmalaiva on osa maisemaa

Onnettomuuspaikan ympäristö oli aiemmin suosittu sukelluskohde, mutta nyt turistit napsivat itsestään kuvia kellahtaneen laivan edessä.

Turistiryntäys ei ilahduta Giglion pormestaria Sergio Ortellia, jonka mukaan kuvauksellinen saari olisi kauniimpi ilman aavelaivalle pyrkiviä vierailijoita.

Samaa mieltä on saaren ympäristöasioista vastaava Alessandro Centurioni. Hän toivoo, että alus siirrettäisiin mahdollisimman pian.

– Concordiasta on tullut osa maisemaa, mutta se on myös pilannut sen. Joka kerta, kun näen aluksen, käyn saman surun uudelleen läpi, hän sanoo.

Centurionin toive saattaa toteutua keväällä, sillä silloin jättialus on määrä nostaa. Nostoyritys on hankala, sillä vaarana on, että alus kiepsahtaa toiselle kyljelleen tai liukuu pois kiviseltä kielekkeeltä, jonka päällä se nyt lepää.

Mikäli kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, laiva hinataan rantaan ja romutetaan.

Onnettomuustutkinta on edelleen käynnissä

Parhaillaan selvitetään yhdeksän ihmisen osuutta onnettomuuteen. Heidän joukossaan on kolme laivayhtiön omistajaa sekä laivan kapteeni, jota epäillään myös laivan hylkäämisestä pelastusoperaation aikana.

Tutkinnassa pyritään myös selvittämään, miksi laiva ajoi kovalla vauhdilla lähellä rantaa, ja miksi evakuointi laivan karilleajon jälkeen viivästyi yli tunnin.

Oikeudenkäynnin odotetaan alkavan vasta ensi vuonna.

(MTV3 - STT - AFB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.