Mainos

Italialainen moottoritehdas kokonaan Wärtsilä NSD:lle

Metra-konserniin kuuluva Wärtsilä NSD ostaa loputkin italialaisesta Grandi Motori Triestestä. Wärtsilä NSD hankki yrityksestä 40 prosenttia jo kaksi vuotta sitten osana Wärtsilä Dieselin ja New Sulzer Dieselin yhdistämistä. Kauppa toteutetaan osakevaihdolla.

Metran tiedotteen mukaan Wärtsilä NSD saa 60 prosenttia GMT:n osakkeista laivanrakentaja Fincantieri Cantieri Navali Italianilta. Sen tuloksena Fincantierin omistus Wärtsilä NSD:ssä kasvaa nykyisestä 12,2 prosentista 15,4 prosenttiin aiemmin sovitun suunnitelman mukaisesti.

Nyt kysymyksessä olevan järjestelyn tavoitteena on edistää GMT:n integrointia Wärtsilä NSD ryhmään, Metran tiedotteessa sanotaan. Järjestelyllä ei ole merkittävää vaikutusta Wärtsilä NSD:n tämän vuoden tulokseen. Metran suurimman toimialan Wärtsilä NSD -ryhmän viime vuoden liikevaihto oli 10,9 miljardia markkaa ja sen tappio 644 miljoonaa markkaa. Wärtsilä NSD:n henkilöstömäärä on 7500.

Grandi Motori Trieste valmistaa hidaskäyntisiä Sulzer RTA moottoreita, keskinopeita Sulzer Z40 ja Wärtsilä 64 moottoreita sekä moottoreita nopeakulkuisiin aluksiin ja laivastolle. GMT:n viime vuoden liikevaihto oli 1,26 miljardia ja tulos jonkin verran tappiollinen. Yritys työllistää noin 1300 henkeä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.